Elmarad az Ezer Lámpás Éjszakája

Elmarad a 10. Ezer Lámpás Éjszakája 2020-ban

az alapítvány jövőre halasztja a családi napot

Idén elmarad és jövőre tartják meg a 2011 óta megrendezésre kerülő Ezer Lámpás Éjszakája Országos Családi Napot. A szervezők számára ez azért is szomorú, mert idén jubilált volna a társadalmi célú kampány népszerű programja, amely minden évben sztárfellépőkkel, jótékonysági koncertekkel, család-és gyermekprogramokkal, rendőrségi bemutatókkal és bűnmegelőzési felvilágosítással várta az ingyenes rendezvényeire a látogatók ezreit, ahol világító lufik ezreivel emlékeztek meg az eltűnt fiatalkorúakról.

„Tekintettel a koronavírus járványra, a kormány intézkedéseire és rendeleteire, valamint a partnereinkkel folytatott egyeztetésekre – szem előtt tartva a hazai és nemzetközi fejleményeket – hoztuk meg ezt a számunkra is nehéz döntést, amellyel felelősséget vállalunk látogatóinkért, támogatóinkért és munkatársainkért is”

– említi Ackermann József alapító és Kárász Róbert, elnök.

Az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány számára különösen fájóvá teszi a helyzetet, hogy pont a 10. születésnapi rendezvényt kell elhalasztaniuk.

„Idei születésnapi terveinket azonban nem engedjük el, és reményeink szerint jövő májusban egy fantasztikus 10. születésnap keretében találkozhatunk, hogy újra ráirányítsuk a társadalom figyelmét a csellengő gyermekek problémájára. Ettől függetlenül az alapítvány tovább folytatja ősztől az iskolai programját, és a saját videós oldalát, az ELÉ TV-t.”

Tisztelettel és megértéssel,
az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány nevében:
Ackermann József és
Kárász Róbert

Budapest, 2020. 05. 25.