Közlemény

Tisztelt Támogatóink, Követőink!

A 24.hu-n megjelent hazugságok és valótlanságok miatt az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány nevében az alábbi közleményt szeretnénk megosztani mindenkivel.

Civil szervezetünk és 10 éves programunk jogszerűen és a törvények betartásával végzi munkáját a kezdetek óta. A közpénzek felhasználását minden egyes esetben megvizsgálták és jogszerűnek és törvényesnek tartották.

A 24.hu hazudik, amikor azt írja, hogy „közpénzmilliókból tévéstúdiót” rendeztünk be, és akkor is, amikor leírják, hogy „saját zsebbe” vándoroltak a közpénzek.

Éppen ezért kötelességünknek érezzük, hogy a 24.hu online lapnál a 2 hónappal ezelőtt és a mai napon megjelent írással kapcsolatban a jog adta lehetőségek teljes körét kihasználva forduljunk az igazságszolgáltatás felé és tegyük meg az ezzel kapcsolatos szükséges jogi lépéseket a cikk szerzőjével kapcsolatban is.

Mindezt, azért, mert a Nagy Gergely Miklós által jegyzett írások, már a címükben is, de tartalmukban is megtévesztők, félrevezetők és valótlanságokat tartalmaznak. Mindezeket a cikkeket úgy írta meg, és sajnos úgy is jelenhettek meg ezek, hogy a valóságot hamis színben tüntette fel, annak ellenére, hogy alapítványunk minden egyes közpénz forintot jogszerűen és törvényesen költött el, amelyek mindenki számára nyilvánosak és elérhetőek. Az általunk megadott részletes válaszaink után, az írást olvasva azt láttuk, hogy Nagy Gergely Miklós azt írt és úgy írt a közpénzek felhasználásáról, ahogy érzelmileg vezetve volt. A mai cikk pedig úgy jelent meg, hogy abban nem volt lehetőségünk nyilatkozattételre, miután alapítványunk székhelyén a koronavírus miatt senki sem tartózkodik, leveleket is csak korlátozva látunk.

Fontos, hogy mindenki számára egyértelmű legyen: a közpénzek felhasználásának folyamatát már több, mint 2 hónapja is elküldtük írásban a 24.hu újságírójának. Alapítványunk – ugyanúgy, mint a többi civil szervezet – csakis akkor kaphat támogatást, ha az igényelt támogatás összegét, a felhasználás területeit részletezve előre meghatározza. A támogatásról csakis ennek tükrében döntenek. A támogatás felhasználását követően tételes pénzügyi és szakmai elszámolás történik, amelyet a támogató fél megvizsgál. Amennyiben nem jogszerű az elszámolás, úgy a támogatás összegét vissza kell fizetni. Amennyiben viszont jogszerű és pontos, úgy jóváhagyják az elszámolást, amelyet nyilvánossá tesznek a bíróság honlapján. Ezekhez az adatokhoz bárki hozzáférhet. Civil szervezetünknél minden felhasználási tétel jogszerűen történt. Éppen ezért álltunk megdöbbenéssel Nagy Gergely Miklós korábbi és mai félrevezető és alapítványunkat hamis színben feltüntető írásai előtt.

Alapítványunk továbbra is törvény és jogkövető módon folytatja munkáját!

Tisztelettel: Ackermann József és Kárász Róbert