ezer_lampas_ejszakaja_segitsen

TÁMOGASSA AZ EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJÁT, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Mind magyarországi, mind nemzetközi szinten évről évre egyre aggasztóbbak a gyermekeltűnési statisztikák. 2016-ban hazánkban már 19 ezer kis- és fiatalkorú eltűnését jelentették be a hatóságoknál. Évente kb. 250 ezer gyermekeltűnést jelentenek be az EU-ban, ez 2 percenként egy gyermeket jelent.

Kezdeményezésünk célja, hogy felhívja a figyelmet az aggasztó problémára, felderítse az okokat és megoldást találjon. Hét éve azon dolgozunk, hogy a társadalom, a szülők, a hatóságok, a döntéshozók mellénk álljanak, hiszen együtt tudunk tenni azért, hogy biztonságos környezetet teremtsünk a gyerekeknek, amelyben nem kell félniük a szóbeli, testi, szexuális bántalmazástól, vagy attól, hogy nem hallgatják meg őket, hogy  nincs kihez fordulniuk segítségért.

Minden évben május utolsó vasárnapján az Eltűnt Gyermekek Világnapjához kapcsolódóan (május 25.) az ország több nagyvárosában (2016-ban már 13 város vett részt a programban) egész napos családi programokkal, rendőrségi felvilágosító- és prevenciós előadásokkal, keresőkutyás bemutatókkal, koncertekkel várjuk azokat, akik keresnek valakit és azokat, akik fontosnak tartják, hogy ezen fontos társadalmi probléma mellé álljanak. Az est zárásaként több tízezer világító lufit engedünk a magasba, jelképesen mutatva az utat azoknak, akik otthonuktól távol járnak.

2017-ben kampányunkat jelentősen ki szeretnénk terjeszteni. Az Ezer Lámpás Éjszakája programmal minél több iskolába és más intézménybe szeretnénk eljutni, hogy felhívjuk a kiskorúak, tanáraik és szüleik figyelmét a csellengés veszélyeire és a megelőzés fontosságára. Emellett egy telefonos applikáció létrehozását is tervezzük frissülő adatokkal, statisztikákkal, eltűntek fotóival, és olyan elérhetőségekkel, ahová segítségért lehet fordulni azoknak, akik úgy érzik, hogy környezetükben olyan gyermek él, aki a fent leírtak bármelyike miatt veszélyben él. Fontos, hogy minél több helyre, minél szélesebb körben eljuttathassuk üzenetünket, ehhez azonban támogatókra van szükségünk!

 

Hiszünk abban, hogy minden egyes sérelem számít! Minden egyes ki nem mondott segélykérés számít! Minden gyermek boldogsága számít! Minden gyermekélet számít!

 

Hogyan segíthet?

  • programunk megvalósításához jelentős anyagi forrásra van szükségünk – a 2017-es Ezer Lámpás Éjszakája szponzorációs lehetőségeiért forduljon kollégánkhoz!
  • programunk üzenetének széles körben való terjesztésével
  • termékek csomagolásának vagy digitális termékek egyes felületeinek rendelkezésre bocsátásával, hogy minél több platformon jelenhessenek meg eltűnt fiatalkorúak adatai
  • szakmai segítséggel edukációs programunk megvalósításához
  • rendezvényeinken való önkéntes munkával

 

Szponzorokat, cégeket, magánszemélyeket keresünk, akik együtt éreznek az ügy fontosságával. Amennyiben úgy gondolja, hogy Ön szívesen segítené kampányunkat, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Segítségét köszönjük, várjuk megkeresését!

 

Horváth Melinda

info@ezerlampasejszakaja.hu

0670/3665005